2013. године Фондација “Дејан Манчић” из Ниша, наградила је и објавила збирку поезије Драгане Младеновић „Море од шкоља саткано”.

 

Текст са обавештења о награди:

Стицајем пријатних околности на овогодишњи конкурс Фондације „Дејан Манчић“ за најбољу рукописну збирку песама, при самом врху приспелих рукописа, нашле су се три песникиње. Признање је, међутим, по пропозицијама само једно и оно припада младости поезије и вечној свежини света – рукописној збирци песама Драгане Младеновић „МОРЕ ОД ШКОЉА САТКАНО“.

У најужем избору били су и рукописи песникиње Бранке Зековић из Републике Српске „ВЕЗ“ и Евице Радевске „ЋУТАЊЕ НАС ГОВОРИ“, из Ниша.

Сва од префињених минијатура, од оне изненадне светлости свитаца што просину у благој летњој ноћи и угасну да би траг смисла њиховог лета и обујмљења света дуго остао у мислима и опчињеном духу упорних ходочасника; таква је поезија Драгане Младеновић у награђеном рукопису „Море од шкоља саткано“. Песникиња сведочи да од вечности само тренутак краде да би, поред осталог, саопштила и бистрину бића.

Жири: Добривоје Јевтић и Димитрије Миленковић

 

Књигу у целости можете погледати на МОРЕ ОД ШКОЉА САТКАНО